Mi a különbség a cinematográfia és az esküvői videózás között?
A különbség a kettő között, hogy a cinematográfia a filmkészítés csúcsa, mely művészien és magas színvonalú történetként adja vissza a megörökített pillanatokat. Mindez a tökéletes jeleneteknek, a megfelelő zeneválasztásnak és a történet összevágásának, tehát a rengeteg utómunkának köszönhető. Ellenben a videózás “csupán” rögzíti, dokumentálja az eseményeket, nincsenek vágások, különleges zenei aláfestések, kreatív felvételek, melyek hiányában a film hosszú és unalmas lesz.

Vállaltok esküvői fotózást is?
Igen, mi nem csak Filmeket készítünk, hanem a kreatív és partyfotózást is vállaljuk!

Mi a rövid, Highlight videó mellé nagyfilmet is szeretnénk kérni, ez lehetséges?
Természetesen igen! A Basic csomagunk kivételével minden esetben 3 kameraszögből örökítjük meg a szokásos eseményeket, így pl. a szertartás(ok), főbb események lényegi része rögzítésre kerül! Így az eseményektől függően 30-90 perces terjedelmű, ízlésesen összevágott és nézhető nagyfilmet adunk át, főként eredeti hangsávval! ELEGANT csomagunk esetében ez a lehetőség csupán opció, LUXURY ajánlatunk viszont már alapban is tartalmazza a nagyfilmet!

Megkapjuk a nyers RAW felvételeket az egész napról? Van értelme azokat is megnéznünk?
Nem, nincs értelme, mivel kb.: 1000-1500 néhány másodperces jelenetről van szó, így az eredeti nyersanyag csupán archiválási célra alkalmas! Az esküvő az egyik legszebb élmény az életben, melynek fontos és legkülönlegesebb pillanatait örökítjük meg. A jól összevágott, megszerkesztett film teljes mértékben visszaadja az érzelmeket, közvetíti számotokra, a rokonság, a barátok számára a felejthetetlen eseményeket, és sokszor többet ad mit gondolnánk. Egy életre szóló örök élményt nyújt, és dokumentál az esküvő elejétől a végéig. A nyers RAW felvételek archiválási célra alkalmasak csupán, de ahhoz, hogy mások is átérezzék a legszebb napotokat és visszaadják annak történetét, lássák a könnycseppeket, a mosolyokat a reakciókat, mindezeket a művészi film fogja visszaadni.

Szeretnénk egy profi esküvői filmet készíttetni, de a költségvetésünk viszonylag kicsi. Tudunk tárgyalni az árakról?
Az őszinte válaszunk, nem! Ha nem egy amatőr, hanem magas színvonalú szolgáltatást szeretnétek választani, azt az élet más területein is meg kell fizetni. Az általunk nyújtott szolgáltatás sokszorosa az elkért összegnek. A filmkészítés nem akkor fejeződik be mikor az esküvőnek vége, sőt, inkább akkor kezdődik igazán. 2-3 hetes, naponta 10-14 órás utómunkával jár. A különleges filmeket, a legújabb eszközökkel és további olyan extra kiegészítőkkel rögzítjük amit még hazánkban sem használnak széleskörben és ezek által is tesszük a lehető legszebbé filmeteket.

A tengeren túlra is elutaztok esküvői filmet készíteni?
Természetesen igen! Boldogok vagyunk ha a tengeren túlról is vannak felkérések. Így adódnak majd további költségek is, de ezt egy külön árajánlatban tudjuk egyeztetni.

Mekkora előleg szükséges?
Ezt a megrendelendő csomag határozza meg!

Milyen típusú berendezéseket használtok?
Folyamatosan frissítjük az eszközeinket, mondhatni mindig a legújabb technikával dolgozunk. Profi szolgáltatást profi eszközökkel lehet nyújtani.

Miért kell több operatőr egy forgatáshoz?
Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az esküvőt több szögből rögzítsük. Ezáltal felveszünk minden fontos pillanatot, arckifejezést, ahogy kibontakozik egy történet, mindezeket több oldalról ragadjuk meg. Ez egy különleges pillanat közted és a szeretett ember között, és mi semmit nem szeretnénk kihagyni. A több szempontból felvett események a szerkesztés után, egy igazán dinamikus és vizuális filmet nyújtanak majd.

Hallani fogjuk majd a fogadalmat? Hogyan rögzítitek a hangot?
Igen. Semmiféle mikrofont nem használunk amit esetleg rátok kellene szerelnünk, kivéve ha külön megrendelitek ezt az opciót! Ehelyett egy komoly hangrögzítő készülékünk van, mely tökéletesen visszaadja a ceremónián elhangzottakat. Melyeket a későbbi filmben is fel tudunk használni.

Hogyan biztosítjátok, hogy az esküvői videó tökéletes lesz?
Az esküvő napját nem lehet megismételni, visszaforgatni vagy újra kimondani egy Igent. Néha adódnak kellemetlen dolgok, mint például rossz időjárás, vagy előre nem látható problémák lépnek fel. A tapasztalat segít minket, hogy a legjobbat hozzuk ki az esetlegesen felmerülő negatív dolgokból is. A legjobb és legelőnyösebb szögekből és világításnál készítjük a felvételeket, hogy egy olyan filmet készítsünk mely nem okoz majd csalódást, és az esetleges negatív dolgok ne jussanak eszetekbe sem.

Honnan tudjátok, hogy én milyennek szeretném látni a videót?
Az esküvő előtt mindenképp találkozunk személyesen, ha kértek előforgatást is akkor pedig ez nem is kérdés. Mindig kell egy személyes kontaktus, hogy valamennyire megismerjük egymást. Ott aztán szóban egyeztetjük a részleteket, ötleteket, elvárásokat.

Meg tudom nézni hogyan szerkeszted a videót?
Mivel az utómunka 2-3 hétig is eltarthat, így ez kivitelezhetetlen. Továbbá a mi politikánk, hogy mint minden művész, majd a kész művet tudjuk tökéletes egészében kifogástalanul átadni, melyet elejétől a végéig élvezhettek. Nem szolgáltatunk ki olyan snitteket, RAW felvételeket melyekből a filmeteket állítjuk össze. Mi egy egész, felejthetetlen történetet adunk át.

Mikor várható, mikor kapjuk meg a kész videót?
Maximalisták vagyunk, és nem tudunk úgy filmet készíteni, hogy azt gyorsan összecsapjuk. A felvételek elkészítése után napokig tart a snittek elemzése, felülvizsgálása és a legjobb felvételek kiválogatása. Utána jön a zeneválasztás, majd a vágás és végül a kreatív filmalkotás. Ahhoz, hogy ilyen filmeket hozzunk létre maximális figyelem, átélés és kreativitás szükséges. Mindezek miatt képtelenség átadni egy filmet 1 hét alatt, még úgy sem, hogy napi 10-14 órát foglalkozunk vele. A film elkészítése majd pedig az átadása a korábban bevállalt filmek elkészítésének idejétől is nagyban függ!